Candice Swanepoel in de wolken met dure beha

Topmodel Candice Swanepoel is vereerd dat zij dit jaar aan de beurt is om voor Victoria's Secret de zogeheten 'fantasy bra' te dragen, een peperdure beha. Ieder jaar wordt een van de 'angels', zoals de modellen die voor het lingeriemerk werken worden genoemd, gekozen. Vorig jaar was Alessandra Ambrosio de gelukkige, het jaar daarvoor Miranda Kerr. Het exemplaar dat Swanepoel mag dragen is tien miljoen dollar waard.

"Ze moesten een mal maken van mijn lichaam, dat was heel spannend", vertelt de 24-jarige Swanepoel aan het Amerikaanse blad People. "Daarna vroeg ik me af hoe het eruit zou zien: hoe zouden ze de beha maken en hoe zou hij staan? Het resultaat is nog beter dan in mijn fantasie", aldus de blondine. "Het meest dol ben ik op de peervormige robijn van 52 karaat."

Juwelier Mouawad heeft de beha ingelegd met ruim 4200 stenen, waaronder diamanten en saffieren. "Ik heb nog nooit zoiets duurs gedragen", zegt Swanepoel. "Als iemand me helpt met het aandoen, moeten we allemaal handschoenen dragen. Het is nogal een beproeving: twee bodyguards bewaken de beha en we moeten er erg voorzichtig mee zijn."

In december loopt Swanepoel over de catwalk in de dure lingerie tijdens de jaarlijkse show van Victoria's Secret. Daarnaast is ze met de beha te zien in de catalogus van het lingeriemerk.