VanVelzen maakt titelsong voor komedie Soof

VanVelzen heeft de titelsong geschreven voor de Nederlandse romantische komedie Soof. Dat laat distributeur Independent Film vandaag weten. De zanger schreef 'The Blessed Days' omdat het scenario hem wakker schudde. "Nemen we niet veel te vaak dingen voor lief? Ik kreeg meteen ideeën voor een songtekst."

VanVelzen vindt het een grote eer om gevraagd te worden voor de titelsong. "Daarnaast was het een uitdaging: de song moest precies bij de film passen en dan ook nog eens onder de openingsscène", zegt hij. "Die uitdaging ben ik samen met mijn vaste muziekcompanen Peter Kvint en Simon Gitsels met plezier aangegaan."

De 34-jarige zanger is ontzettend blij met het resultaat, 'een opgewekte uptempo song, met strijkers, blazers: the works'.

Lies Visschedijk speelt Soof, een vrouw van 40 die alles heeft wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een heerlijk huis en haar lieve man Kasper, gespeeld door Fedja van Huêt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim, het acteerdebuut van danser en choreograaf Dan Karaty, tegen het lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel de man is waar Soof ooit voor viel.

Soof verschijnt op 12 december in de bioscoop. VanVelzens 'The Blessed Days' komt uit op 28 oktober.