[WK Kwalificatie] Uitslag Turkije - Nederland

Nederland heeft ook zijjn laatste WK-kwalificatieduel gewonnen. In Istanbul werd Turkije met 0-2 verslagen.

Het al voor het wereldkampioenschap geplaatste Nederland begon in een behoorlijk gewijzigde opstelling tegen Turkije, dat moest winnen om kans te houden op het WK. Leroy Fer en Jordy Clasie vervingen de geschorste Nigel de Jong en de geblesseerde Kevin Strootman, Bruno Martins Indi speelde in plaats van Jeffrey Bruma terwijl Jasper Cillessen in het doel Michel Vorm verving. De eerste kans in de wedstrijd was voor de Turken. Adin slaagde er net niet in om Cillessen te omspelen. Daarna nam Nederland het initiatief was het Arjen Robben die Oranje al vroeg in de wedstrijd op voorsprong bracht. Een vrije trap zeilde langs iedereen het doel in.

Daarna voerden de Turken de druk op en kwam de Nederlandse verdediging onder druk te staan en op zich momenten kwam het goed weg. De grootste kans was voor Buruk die alleen voor Cillessen kwam, maar hij kreeg de bal niet onder controle. In de tweede helft kwamen Bruma en Dirk Kuijt in het veld voor Martins Indie en Robin van Persie.

In die tweede helft schoot Wesley Sneijder al snel de WK-droom van de Turken aan diggelen. Op aangeven van Kuijt scoorde hij de 2-0. Lens was vervolgens dicht bij de 3-0 met een boogbal en ook Sneijder was dicht bij nog een doelpunt. Gaandeweg de wedstrijd werd Turkije weer dreigender zelfs een paar goede mogelijkheden waarop Cillessen redding moest brengen. Gescoord werd er echter niet meer.