Man offert zoontje aan godin

De meeste religies buitelen over elkaar heen om te vertellen hoe heilig ze het menselijk leven wel niet vinden. Het is alleen verdomde jammer dat sommigen er niet naar handelen. Aan de 'christenen' die homo's lynchen en 'islamitische' terroristen kunnen we nu ook moordende 'hindoes' toevoegen.

Een man uit de Indiaase deelstaat Uttar Pradesh vond het namelijk nodig om met een bijl z'n acht maanden oude zoontje te lijf te gaan. Rajkumar Chaurasia, ook wel Hemant genoemd, deed dat op bevel van de godin Kali, zo verklaarde hij later aan de politie.

Hemant was al vanaf de geboorte van plan zijn zoon als puja te offeren. Op een dag deed hij de baby in bad en nam hem mee naar het altaar voor Kali, dat hij in zijn huis gebouwd had. Vervolgens hakte hij het kind, voor de ogen van diens moeder, tweemaal in de nek.

Geschokte familieleden sloegen alarm en probeerden tevergeefs het kind nog te redden. Hemant sloeg op de vlucht, maar werd door plaatselijke bewoners in de kraag gevat en aan de politie overgeleverd. Die hebben op hun beurt Hemant aangeklaagd wegens moord.

De politie besloot Hemant psychologisch te laten onderzoeken, om te kijken of 'geestelijk onevenwichtig' is. "Hij dacht dat het offer geluk zou brengen in het leven van kinderloze stellen die de tempel van de godin Kali zouden bezoeken," zegt een agent op basis van Hemants verklaring.

Het offeren van mensen, vooral kinderen, is overigens geen zeldzaamheid in Uttar Pradesh. Enkele maanden terug werd een meisje van negen nog in een greppel verdronken door haar oom. Die zei dat de godin hem rijkdom beloofde, in ruil voor het offer.