FOK! wat een weer... Plaatselijk zeer veel regen

Goedemorgen! Het noordoosten lijkt vandaag de beste papieren te hebben. Daar zou de zon even kunnen doorbreken en blijft het grotendeels droog. In het westen en zuidwesten valt er langdurig en mogelijk ook zeer veel regen. Misschien dat er daarbij ook een harde wind bij komt te staan, maar dat hangt nog even af van de koers van een kleine, doch zeer venijnige depressie.

In de regen kunnen zich ook nog verscholen buien gaan ontwikkelen en onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Het spreekt voor zich dat de hoeveelheden dan zeer fors kunnen oplopen. De verwachting ligt tussen de 30 en 50 millimeter, maar lokaal kan dit nog veel meer worden. Er is dus kans op wateroverlast. Wáár echt het accent van de neerslag komt te liggen is heel lastig aan te geven. Op dit moment lijken Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant de grootste kans te maken.... maar een kleine verschuiving en de situatie ziet er heel anders uit. Aandachtspunt vandaag!

Zoals ik in het begin al zei kan de wind dus ook fors uit de hoek komen met windkracht 6 tot 8 langs de kusten van Zeeland en Zuid-Holland. Waarschijnlijk komen er dan ook zware windstoten voor. Kortom: zeer ruig weer in het zuidwesten. 

In het noorden valt het dus wel mee zoals het er nu op lijkt en is het juist prima weer voor een herfstwandeling.

Als het droog weer is loopt het kwik op naar 11 of 12 graden, maar in intensieve regen blijft de temperatuur onder de 10 graden. 

Mededelingen: Als eerste mijn excuses voor het feit dat het weerbericht gisteren ontbrak. De tweede mededeling is dat er vanaf 23 oktober t/m 3 november géén weerbericht verschijnt. Het is voor mij alweer een tijdje geleden, maar ik ga even genieten van een welverdiende vakantie in Griekenland. Maandag 4 november zit ik dan weer op post.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Baflo1

Met Monopoly als machinist bekijken we de blaadjes op de rails.

Bafl2
En we zien het sein op groen staan.

Bafl3
Het is ook in Baflo herfst en Monopoly zal waarschijnlijk nog véél meer blaadjes op de rails krijgen.