FOK! wat een weer... Het andere herfstweer!

En dan is het nu tijd voor het 'andere' herfstweer. Na het rustige en mistige weer van de laatste anderhalve week worden de bakens nu écht verzet. Gisteren was het al overwegend bewolkt, maar het bleef nog overwegend droog. Vandaag trekt er eerst een vrij zwakke storing over.

Deze storing zorgde ervoor dat er vannacht al wat regen viel en die valt nu op veel plaatsen nog steeds. De hoeveelheden zijn echter nog vrij gering. In de loop van de middag kan het zeker in Brabant en Limburg wat harder gaan regenen. In het noordwesten is het dan tijdelijk droog geworden met enkele opklaringen. Inmiddels nadert de depressie al en zodoende neemt de onstabiliteit van de atmosfeer in de avond sterk toe. De wind neemt langs de kust dan toe tot krachtig. Het kwik begint al te zakken,  want het wordt vanmiddag hooguit 15 graden.

Vanaf vanavond gaan er vanuit zee buien binnendrijven. Dat kunnen pittige buien zijn en zeker in de kustprovincies met onweer gepaard gaan. Morgen hebben we in het hele land fikse buien en staat er een flinke wind. Verder is het dan met 12 graden erg fris.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Gru

Een prachtig plaatje vanuit Groningen. Nikky kijkt vanuit deze hoek in de richting van Friesland.