Utrechters willen Henk Westbroek als burgemeester

Als het aan de inwoners van Utrecht ligt, wordt Henk Westbroek hun nieuwe burgemeester. Dat is de uitkomst van een referendum dat AD Utrechts Nieuwsblad zaterdag hield. De zanger kreeg 28 procent van de stemmen. Voormalig FNV-topvrouw Agnes Jongerius eindigde als tweede.

"Ik voel me trots dat deze uitslag breed gedragen is in de stad", reageert Westbroek. "Ik breng dit vrijdag in het gesprek met de commissaris zeker ter sprake, want ik wil dolgraag burgemeester worden." De zanger licht vrijdag zijn kandidatuur toe bij de commissaris van de koning.

In totaal brachten 7400 Utrechters hun stem uit. De krant besloot het referendum te organiseren om inwoners van Utrecht een stem te geven in een procedure die normaal achter gesloten deuren plaatsvindt. Vrijwilligers en verslaggevers van het AD trokken de stad in om stemmen op te halen.

Op de vacature van burgmeester van Utrecht hebben in totaal 26 kandidaten gereageerd. De 61-jarige Westbroek maakte zijn sollicitatie wereldkundig. De lijst van het AD werd aangevuld met kandidaten van wie het waarschijnlijk is dat ze hebben gesolliciteerd en die aan het profiel voldoen.


Henk Westbroek is zelf best te porren voor Tom Staal en Neukbaar Utrecht