Kaarten Glastonbury in recordtempo weg

Alle kaarten voor het Britse festival Glastonbury zijn verkocht. "Na een uur en 27 minuten zijn alle kaarten weg, een recordtijd", schrijven Michael en Emily Eavis, die het festival organiseren, op Twitter. "We willen iedereen bedanken die een ticket heeft weten te bemachtigen."

Michael en Emily, vader en dochter, zeggen wederom versteld te staan van het tempo waarin de kaarten over de toonbank gingen. "Het spijt ons dat velen van jullie geen kaartje hebben kunnen kopen. We doen ons best om de kaartverkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen."

De eerste vijftienduizend tickets werden donderdagavond al verkocht en de resterende 120.000 gingen zondagochtend in de verkoop. De website van See Tickets crashte al snel door de stormloop.

Het is nog niet bekend welke artiesten in juni op het podium staan, maar Eavis zei eerder dat hij al drie headliners heeft die nog nooit eerder op het podium stonden van Glastonbury. Volgens bookmakers is de kans groot dat Fleetwood Mac, Prince en David Bowie komen optreden.