Krol heeft spijt

De vrijdag opgestapte 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol heeft spijt van de gang van zaken rondom de pensioenkwestie bij de Gay Krant. Dat zei Krol zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag. "Ik heb er spijt van hoe het gegaan is, maar ik heb gedaan wat ik kon", zo zei hij.

Krol trad vrijdagochtend terug naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant waarin stond dat hij jarenlang had verzuimd pensioenpremies voor zijn personeel af te dragen. De voormalig directeur van de Gay Krant, die de financiën door een externe accountant liet doen, werd naar eigen zeggen te laat ingelicht. Hoewel Krol anderen niet de schuld in de schoenen wil schuiven, had hij dergelijke berichten nooit onder ogen gezien. Zo had zijn secretaresse brieven van de pensioenverzekeraar 'weggemoffeld'.

"Berichten dat het fout zat, hebben mij nooit bereikt", aldus Krol. Hij had anders veel eerder ingegrepen. "Zodra ik het wist, zijn we met zijn allen rond de tafel gegaan." Daarna werd op papier gezet dat de werknemers over die periode geen aanspraak zouden maken op pensioen. Krol deed dat op advies van zijn accountant. Hij herhaalde dat hij er destijds weinig verstand van had. "Dit waren de adviezen die we kregen. De mensen waren het er mee eens."

Krol denkt te weten welke medewerker van de Gay Krant de kwestie heeft gelekt naar de media. "Hij was de enige die onder protest akkoord ging", aldus Krol. Hij neemt het de klokkenluider niet kwalijk. "Ik zou me in zijn situatie precies hetzelfde hebben gevoeld."

De 63-jarige politicus wilde verder nog niet zeggen of dit zijn definitieve afscheid in de politiek is. "Ik weet het nog niet. Ik kan m'n mond niet houden, maar voor nu vind ik dat ik m'n geloofwaardigheid kwijt ben."