[EL] Uitslag AZ - PAOK Saloniki

AZ is er niet in geslaagd ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League te winnen. Door een tegengoal diep in blessuretijd bleef de Alkmaarse club thuis tegen PAOK Saloniki steken op 1-1. Jeffrey Gouweleeuw had de score tien minuten voor tijd geopend. Voor AZ was het de eerste wedstrijd na het onverwachte ontslag zondag van trainer Gertjan Verbeek.

AZ, dat vorige week met 1-0 had gewonnen van Maccabi Haifa, staat met vier punten uit twee wedstrijd samen met PAOK bovenaan in groep L. Shakhter Karagandy en Maccabi Haifa hebben na het 2-2 gelijkspel van donderdag in Astana allebei één punt.

Net als twee weken geleden in Israël kwam AZ ook tegen PAOK aanvankelijk een paar keer goed weg. Alexandros Tziolis raakte in de zevende minuut de lat namens de Griekse club, waar Ton Lokhoff vanwege een schorsing van Huub Stevens als trainer op de bank zat. Bij AZ werden de honneurs waargenomen door vader en zoon Martin en Dennis Haar.

Na rust raakte Lucas van PAOK eveneens de lat, terwijl Aron Johannsson hetzelfde deed namens AZ. Een geweldige pass van invaller Willie Overtoom op verdediger Gouweleeuw leek de thuisploeg in de 81e minuut de winst op te leveren, maar drie minuten in de extra tijd trok Dimitris Salpingidis alsnog de stand gelijk.

AZ

1 - 1

PAOK Saloniki

 81' Gouweleeuw    90+3' Salpingidis
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 10.761
Arbiter: Banti
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
M.Johansson
Gouweleeuw
Wuytens
Viergever
Gudelj
Ortíz
Elm (Overtoom/80)
Beerens (Gudmundsson/69)
A.Jóhansson (Avdic/90+1)
Martens
  Jacobo
Kitsiou
Katsouranis
Vítor
Tzavellas
Lucas (Oliseh/72)
Lazar (Salpingidis/84)
Ninis (Lawrence/76)
Tziolis
Stoch
Athanasiadis