Nieuwe Zelda moet verkoop Wii U aanzwengelen

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD moet zorgen dat de verkoop van de Wii U toeneemt. Zo wordt het avonturenspel los en gebundeld met een spelcomputer verkocht. De opgepoetste versie van het spel dat tien jaar geleden verscheen voor de Gamecube is de eerste in de immer populaire Zelda-reeks voor de Wii U.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is vanaf vrijdag verkrijgbaar. Binnen de Zelda-reeks zijn sinds het eerste spel uit 1986 wereldwijd zo'n 68 miljoen exemplaren van spellen verkocht. The Legend of Zelda is een paradepaardje voor Nintendo en het bedrijf gebruikte een onaangekondigde versie van het spel om anderhalf jaar geleden de grafische kracht van de Wii U te tonen. Het Japanse gamebedrijf zoekt een manier om de Wii U aan de man te krijgen, maar de verkoop valt met minder dan vier miljoen exemplaren tegen. Het populaire spel bundelen met de spelcomputer zou moeten helpen.

Toch is het de vraag of The Legend of Zelda: The Wind Waker HD de 'killer' wordt waar Nintendo zo op hoopt. In Japan ging het spel vorige week dertigduizend keer over de toonbank. Dat is weinig. Een grote game verkoopt in zijn debuutweek op de Japanse markt doorgaans rond de honderdduizend spellen. De verkoop van de Wii U steeg met slechts enkele honderden exemplaren ten opzichte van een week eerder.

De beslissing om The Wind Waker op te poetsen kwam uit het niets. Ontwikkelaars hadden enkele beelden uit het origineel overgezet en opgepoetst voor de Wii U. Hier werd door Zelda-fans zo positief op gereageerd dat Nintendo besloot een remake van het spel te maken.

Nintendo heeft niet bijzonder veel hoeven te investeren in de productie van het spel. Volgens ontwikkelaar Eiji Aonuma is het hele spel gemaakt door minder dan tien ontwikkelaars terwijl aan een nieuw spel al gauw honderden ontwikkelaars werken. De productie van het spel ging dan ook vrij vlot. "Binnen een halve dag zagen we soms al verschil", vulde grafisch designer Satoru Takizawa aan.

Met het opgepoetste Zelda-avontuur in de winkel is het wachten op een compleet nieuwe avontuur voor de Wii U. Wanneer deze moet verschijnen, is nog niet bekend. Nintendo heeft de gewoonte de release van zijn Zelda-spellen flink te spreiden. The Legend of Zelda: Twilight Princess lag in 2006 tegelijk met de Nintendo Wii in de winkel, terwijl The Legend of Zelda: Skyward Sword pas vijf jaar later voor dezelfde spelcomputer werd uitgegeven.


Nieuwe Zelda moet verkoop Wii U aanzwengelen