Tweejarig jochie 'baart' broer

Kinderen krijgen is een vermoeiende bezigheid. Negen maanden lang dikker worden, dan een hoop pijn en gepers, met een uitgelubberde vagina als gevolg. Vandaar dat een Chinese moeder het zwangerzijn uitbesteedde aan haar tweejarige zoontje, zij het niet helemaal expres.

Tijdens de zwangerschap van de vrouw ging er namelijk iets mis. De bevruchte eicel begon zich vrolijk te delen de resulterende cellen scheidden zich in twee delen. Bij volledige scheiding van de delen zou het resulteren in een eeneiïge tweeling. Maar doordat de twee gedeelde eicellen zich niet volledig afscheidden, ontstond er een Siamese tweeling.

De ene helft, die zou resulteren in het jochie Xiao Feng, slokte de andere helft volledig op. Bij geboorte was er niets te zien. Maar de opgeslokte helft bleef groeien en pikte voedingsstoffen van Xiao Feng in. De buik van Xiao Feng bleef groeien, tot op het punt dat zijn longen in het gedrang kwamen.

Xiao Feng werd snel naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwamen de doktoren na een paar röntgenfoto's en MRI-scans tot de conclusie dat Xiao Feng zwanger was van z'n broertje. Het kind ging onder het mes en er werd een onvolgroeide foetus van zo'n 20cm uit z'n buik gehaald.

Volgens de dokters was het geen minuut te laat. De foetus zou blijven groeien totdat die Xiao Fengs buik volledig in beslag zou nemen. Het zou dan onmogelijk zijn voor het jochie om nog adem te halen. Het zou om cryptodidymus gaan, een soort van Siamese tweeling.

Oh ja, er is ook een filmpje van. Wel in het Chinees, maar gelukkig zijn de afbeeldingen ook begrijpelijk voor Nederlanders.