[CL] Uitslag Ajax - AC Milan

Ajax speelde vanavond zijn tweede groepsduel in de Champions League. In de Amsterdam ArenA werd het tegen AC Milan na twee late doelpunten 1-1.

In de eerste helft liet AC Milan zich zonder probleem terugzakken en nam geen moment de moeite het initiatief te nemen. Ajax had in  de eerste helft 70% balbezit, maar geen grote kansen. Het speelde voorzichtig en de enige mogelijkheden waren schoten van Duarte en Moisander.

Na rust nam Milan wel het initiatief en leidde dit direct tot een grote kans. Cilessen moest redding brengen op een inzet van Montolivo. Bij de eerstvolgende kans was Milan nog dichter bij een doelpunt, een schot van Balotelli kwam via de vingertoppen van Cilessen op de lat. Een goal van de Italianen hing in de lucht, maar het was Ajax dat vlak voor tijd op voorsprong. Nadat eerst een goal van Schone nog werd afgekeurd was het Denswil die de Amsterdammers op voorsprong bracht.

Het was Milan die het laatst juichte. Na een vermeende overtreding wegens vasthouden van Van der Hoorn benutte Balotelli de penalty.

Siem de Jong en Nigel de Jong (Foto: Pro Shots)

AFC Ajax

1 - 1

AC Milan

90' Denswil    90+4' Balotelli (pen)

Gele kaart: v.d. Hoorn, (AFC Ajax), Constant, Balotelli, (AC Milan)

Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.692
Arbiter: Eriksson (Zwe)