Anastacia liet borsten verwijderen

Anastacia heeft eerder dit jaar beide borsten laten verwijderen. Bij de 45-jarige Amerikaanse zangeres werd in februari voor de tweede keer borstkanker geconstateerd. Anastacia laat dinsdag in een verklaring weten bijna hersteld te zijn van de ingreep, schrijven diverse media.

"Het is een intensieve tijd geweest, maar ik voel me geweldig en ben klaar voor een nieuwe start", laat Anastacia haar fans weten. De zangeres, bekend van hits als I'm Outta Love en Left Outside Alone, doet haar verhaal nu omdat oktober wereldwijd in het teken staat van borstkanker.

"Vroege opsporing van borstkanker heeft mijn leven twee keer gered", schrijft Anastacia. "Ik blijf me op elke manier mogelijk inzetten voor kankerbestrijding."

Anastacia overwon borstkanker voor de eerste keer in 2003 dankzij een operatie en bestralingen. In februari maakte de zangeres bekend dat de ziekte was teruggekeerd. Vanwege behandelingen moest Anastacia haar Europese tournee afgelasten, in april zou ze in Amsterdam optreden.

De zangeres is niet de enige ster die onthulde beide borsten weg te hebben laten halen. Angelina Jolie maakte in mei bekend dat ze haar borsten preventief heeft laten verwijderen. De actrice verloor haar moeder aan borstkanker en had 'een sterk verhoogde kans' op de ziekte. Vorig jaar vertelde Sharon Osbourne dat ook zij haar borsten weg liet halen. De vrouw van rocker Ozzy Osbourne overwon in 2002 darmkanker.