Honderden mensen mogelijk opgelicht met 'gratis' box

Honderden Nederlanders zijn mogelijk de dupe geworden van oplichting. Mensen die een doos vol gratis spullen dachten te bestellen zijn vermoedelijk hun geld kwijt en zullen de beloofde spullen waarschijnlijk nooit te zien of geleverd krijgen.

Op de website mijngratisbox.nl konden mensen, tegen de verzendkosten van zeven euro, een doos vol spullen bestellen. In de doos zouden onder andere een usb-stick, condooms en een computer-muis te vinden zijn.

Dankzij de simpel vormgegeven website met zogenaamde stockphotos ontstond onder een aantal mensen het vermoeden dat de actie te mooi voor woorden zou zijn. Dankzij een mediacampagne rond de website, met radiospots en advertenties, ook op FOK!, besloten honderden Nederlanders toch een dergelijk pakket te kopen.

Die laatste groep mensen heeft nu waarschijnlijk pech. De eigenaars van het bedrijf laten niets meer van zich horen en ook de huurders van het pand waarop het bedrijf is geregistreerd weten niet waar de eigenaars uithangen. Inmiddels is het dan ook niet meer mogelijk om de pakketten op de website te bestellen.

Op internet verschijnen op het moment dan ook de nodige boze reacties nu blijkt dat ze mogelijk zijn opgelicht. Op het FOK!forum en de Facebookpagina van het bedrijf zijn tips gegeven wat men nu voor actie kan en zou moeten ondernemen. Zo wordt opgeroepen om wachtwoorden te wijzigen en aangifte te doen bij de politie.