Kempi is een pooier

Kempi is donderdag veroordeeld tot vijftien maanden cel. De rechtbank in Den Bosch heeft de 27-jarige rapper schuldig bevonden aan het prostitueren van een 16-jarig meisje. Hij moet haar ook een schadevergoeding van vijfduizend euro betalen.

Kempi kreeg drie jaar geleden een relatie met het meisje uit Venlo en verschafte haar onderdak. Hij uitte dreigementen tegen haar, gaf instructies en bracht haar naar prostitutiewerkplekken in Eindhoven. Ze moest het geld dat ze daarmee verdiende aan hem afstaan.

De rechtbank acht mensenhandel bewezen. De tweede tenlastelegging, het verleiden tot het plegen ontuchtige handelingen, niet. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden ook vijftien maanden cel, plus een schadevergoeding van 3500 euro.

De rapper, die eigenlijk Jerrely Slijger heet, werd in oktober aangehouden en bracht in voorarrest 178 dagen in de cel door. Eind april kwam hij voorlopig op vrije voeten.

De advocaat van Kempi noemt de veroordeling 'teleurstellend'. Hij moet zich nog buigen over het vonnis, maar laat weten dat er '99 procent' kans is dat de rapper in hoger beroep gaat.