Rotterdamse politiek van het (fiets)padje

Rotterdams GroenLinks, ChristenUnie en SGP hebben de cursus 'Mijn Gevoel voor Realiteit' nog niet gehad of niet goed begrepen. Het lijkt de partijen namelijk wel een strak plan om alle fietsverkeerslichten standaard op groen(links) te zetten, meld nieuws.nl.

Het idee dat van de fietsersbond komt, kan rekenen op een ruime resonantie binnen de politieke warhoofden. De fietsfascisten hebben bedacht fietsers met een kort lontje niet langer bloot te stellen aan wachttijden die langer zijn dan 90 seconden. Een water-is-nat-onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat onder deze groep kortspanningsboogjes het aantal eigengerechtige door rood rijders het grootst is.

Tevens zien de georganiseerde onnozelaars van het stalen ros graag dat het deze zo kwetsbare ongeduldige verkeersdeelnemers worden beloond met wat moderne gemakken. Zoals detectie in het fietspadwegdek, zodat de verkeers-associalen geen tijd verliezen met op knoppen drukken die er vaak al staan.

Ander geraaskal luidt: dubbel groen en alle fietsers tegelijk groen (AFTG), omdat er waarschijnlijk anders vechtpartijen onder de fietsers onderling zouden kunnen ontstaan die dan te lang op elkaar moeten wachten.