Maak je eigen telefoon

Waarom zou een fabrikant voor jou moeten bepalen hoe jouw mobiele telefoon er uitziet? En waarom moet je een compleet nieuwe telefoon kopen als er een onderdeel kapot gaat? De Nederlander Dave Hakkens heeft nu de oplossing voor deze problemen gevonden met Phonebloks.

Zoals uit onderstaand filmpje blijkt werkt Phonebloks als een soort technisch LEGO. Je koopt alle onderdelen die jij belangrijk vindt voor een gsm en drukt deze op een basisonderstel. Maak je graag foto's en maakt batterijduur je niet uit? Dan neem je een betere en grotere camera en ga je voor een kleinere batterij. Is alleen het scherm kapot? Dan koop je een nieuw scherm en drukt deze op je bestaande telefoon. Op deze manier moet iedereen de telefoon krijgen die perfect bij jou en jouw telefoonbehoeftes past.

Phonebloks is op dit moment nog slechts een idee. Via de website Thunderclap wil bedenker Hakkens laten zien dat er wereldwijd gigantisch veel mensen op deze telefoon zitten te wachten. Op deze manier wil hij grote bedrijven en investeerders zo ver krijgen dat zij er voor gaan zorgen dat Phonebloks ook echt in de winkels komt te liggen.