Utrechtse Turken dokken 8,5 miljoen voor megamoskee

In de Utrechtse wijk Lombok is de bouw van Nederlands grootste moskee bijna voltooid. 44 meter hoge minaretten bepalen de skyline aan het moskeeplein. Van Klaveren en Wilders (PVV(duh!)) schrokken wakker van de laatste bouwgeluiden en sloegen direct aan het vragen stellen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie over de bouw van deze grootste moskee van Nederland, weet De Telegraaf te melden.

Volgens makelaar Alpay Demirci, die de bouw en een collecte organiseerde, waren vele Turken uit de buurt bereid zeer gul te geven zodat aan de benodigde 8,5 miljoen euro komen, nodig voor het bouwproject, geen enkel probleem was.

Ook PvdA-wethouder Gilbert Isabella van ruimtelijke ordening en wonen is helemaal in de wolken over het grootse multiculturele gebeuren. "Een compliment voor het moskeebestuur dat het ze in crisistijd is gelukt zo’n hartstikke mooi gebouw neer te zetten, dat past bij de levendige en multiculturele Kanaalstraat." jubelt zij de aanwezige media toe.

Naast de monstermoskee zijn ook 84 gloednieuwe huur- en koophuizen gerealiseerd aan het moskeeplein. Dat moskeeplein zelf is ook uniek voor Nederland omdat het voor het eerst is dat een Nederlandse straat een moskeevernoeming krijgt. Het Moskeeplein is dus het enige plein in heel Nederland met deze naam, aldus De Telegraaf.

De wakker geschrokken PVV wil onder meer graag weten hoe de financiering en de betaling van de imams geregeld is. Volgens Geert is een meerderheid van de Nederlanders voor een bouwstop op moskeeën en is de megamoskee ongewenst. Wilders wil dan ook graag dat de bouw vandaag nog wordt gestopt.