'Ben Affleck is oude vermoeide Batman'

De Batman die Ben Affleck gaat spelen naast Superman wordt een vermoeide, oudere versie. "Het is duidelijk dat hij al een tijdje meedraait en het allemaal al heeft gezien", zegt Kevin Tsujihara, topman van stripgigant DC Comics. Hiermee lijken de geruchten dat Batman de mentor wordt van de veel jongere Superman bevestigd.

Het casten van de 41-jarige Affleck in de rol van Batman werd zeer verdeeld ontvangen. Hoe dan ook is hij slechts twee jaar ouder dan zijn voorganger in de rol, Christian Bale. Als Superman is de 30-jarige Cavill te zien, die de rol ook al speelde in Man of Steel.

Tsujihara beweert evenwel dat Affleck 'perfect' is als de nieuwe Batman. "Wij denken dat dit een megasucces wordt." In de nog titelloze film slaan Batman en Superman de handen ineen.

Tot voor kort lukte het DC Comics eigenlijk niet om een goede film met Superman te maken. Sinds Christopher Reeve in 1987 voor het laatst de man van staal speelde in Superman IV: The Quest for Peace zijn meerder pogingen niet van de grond gekomen of geflopt. Pas met het dit jaar verschenen Man of Steel werd de trend gebroken. De film leverde wereldwijd ruim 660 miljoen dollar op en maakte van Cavill meteen een wereldster.