Gamestick toch later in de winkel

De Android-spelcomputer Gamestick ligt toch later in de winkel. Playjam maakte donderdag bekend dat de spelcomputer vanaf 29 oktober te koop is. In eerste instantie had de Gamestick eind deze maand verkrijgbaar moeten zijn. Financiers van de spelcomputers ontvangen de spelcomputer nog wel deze maand.

Begin deze week gaf Playjam nog aan dat geldschieters de via crowdfunding gefinancierde spelcomputer mogelijk later zouden ontvangen dan winkeliers. Het gamebedrijf gaf toen aan dat commerciële belangen hierbij belangrijk waren. Waarom de Gamestick nu alsnog later in de winkel komt te liggen, is niet bekend.

De Android-spelcomputer wordt eind volgende maand alleen bij de Amerikaanse winkelketen Gamestop, webwinkel Amazon en de Britse winkelketen Game verkocht. Playjam denkt de spelcomputer voor het einde van het jaar in meer winkels aan te bieden.

De Android-spelcomputer bestaat uit een hdmi-stick en een controller. De hdmi-stick moet aan een televisie aangesloten worden om te kunnen gamen. Spelletjes moeten, net zoals op een tablet of smartphone, tegen betaling gedownload worden.

De Gamestick is niet de enige spelcomputer in zijn soort. In juni kwam de Ouya op de markt. Deze Android-spelcomputer krijgt veel kritiek te verduren omdat onder meer de gebruiksinterface veel fouten bevat en het bedrijf, in een poging meer spellen voor de spelcomputer te krijgen, geld weggeeft aan ontwikkelaars die uiteindelijk niet doen wat ze beloven.


Gamestick toch later in de winkel