Samsung volgt Apple met snellere telefoons

Samsung werkt net als concurrent Apple aan telefoons met een 64 bit-processor. Dat zei topman Shin Jong-kyun tegen de krant Korea Times. Apple maakte dinsdagavond bekend dat de eind deze maand te verschijnen iPhone 5S beschikt over een 64 bit-processor waardoor de telefoon zo'n veertig procent sneller zou moeten zijn dan zijn voorganger de iPhone 5.

Het voordeel van een processors met meer bits, is dat er meer berekeningen tegelijk kunnen worden uitgevoerd, waardoor apps sneller reageren en opstarten. Een nadeel is wel dat de batterij, een knelpunt in het ontwerp van veel moderne gadgets, flink verbeterd moet worden.

Apple is er naar eigen zeggen desondanks in geslaagde de standbytijd van de batterij van de nieuwe iPhone met ongeveer tien procent te verhogen naar 250 uur. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de processor van een smartphone in de standbystand amper wordt gebruikt.

De nieuwe telefoons van Samsung zullen op z'n vroegst volgend voorjaar op de markt komen. Dit najaar komt het Koreaanse bedrijf eerst nog met de tablet Galaxy Note 10.1 en eind deze maand met het tussenformaat van de Galaxy Note 3. Bovendien komt het bedrijf met een eigen horloge, de Galaxy Gear, dat verbinding maakt met andere Galaxy-apparaten.