Schiphol bezorgd over bereikbaarheid per trein

Schiphol-directeur Jos Nijhuis maakt zich druk over de bereikbaarheid van de luchthaven per spoor. Een goede treinverbinding is 'cruciaal', maar de Schipholtunnel vormt een bottleneck en er zijn nog regelmatig storingen. Dat zei Nijhuis maandag op BNR.

Om de problemen op te lossen wordt overlegd met Prorail en de NS, aldus Nijhuis. Hij gaf op de zakelijke radiozender aan begrip te hebben voor de verstoringen, maar ook graag wat meer begrip te willen zien voor de klant. "De woordvoering moet beter."

Nijhuis ziet het aantal reizigers dat met de trein naar Schiphol komt al twee, drie jaar dalen. "En dat terwijl het beleid is dat deze aantallen toe moeten nemen", aldus de Schipholtopman. "We willen dat reizigers maar zeker ook werkers zo veel mogelijk gebruik kunnen maken van de trein."

Afgelopen weekeinde was Schiphol nauwelijks bereikbaar per trein vanwege werk aan het spoor. Eind vorige maand bleek uit onderzoek van treinreiziger.nl en rijdendetreinen.nl dat verstoringen het vaakst voorkomen tussen Utrecht en Schiphol. Het treinverkeer op dit traject is dit jaar 67 keer stilgelegd of omgeleid.