Aantal .eu-domeinnamen stagneert

Voor het derde achtereenvolgende kwartaal blijft het aantal .eu-websites net boven de 3,7 miljoen steken. In het afgelopen kwartaal daalde het aantal .eu-websites met achttienduizend stuks. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Europese instantie EurID. In Nederland zijn iets minder dan vierhonderduizend .eu-domeinen geregistreerd.

EurID denkt dat de oorzaak van het gebrek aan groei onder meer ligt bij de economische problemen in Europa. Daarnaast vinden in april traditioneel veel opzeggingen plaats omdat veel contracten dan aflopen. Duitsland is koploper met 1,1 miljoen .eu-registraties, Nederland staat tweede.

Het .eu-domein werd op 7 april 2006 in gebruik genomen. Sinds die tijd heeft het domein geen plek in de top tien voor domeinnamen veroverd. Met zijn 3,7 miljoen registraties staat het elfde, achter het Russische .ru-domein dat 5,26 miljoen geregistreerde websites heeft.

Het .com-domein is met ruim 109 miljoen registraties met afstand het populairste. Het gratis domein .tk volgt met 17,23 miljoen, terwijl .de van de Duitsers derde staat met 15,48 miljoen geregistreerde websites.