Xbox 360-spellen wellicht toch op Xbox One

Xbox 360-spellen kunnen in de toekomst wellicht toch nog op de Xbox One gespeeld worden. De oudere spellen zouden daarvoor online via de cloud moeten worden aangeboden, zei topontwikkelaar Albert Penello in een interview met de Amerikaanse website Gamespot. De bestaande schijfjes kunnen niet worden gebruikt.

De cloudservers van Microsoft kunnen op dit moment bijvoorbeeld berekeningen uitvoeren om de Xbox One te ontlasten. Penello sluit complexere handelingen, zoals het on-demand aanbieden van games, niet af. "We moeten goed bekijken hoeveel zoiets kost en hoe goed die gebruikservaring is", aldus Penello.

Concurrent Sony heeft een soortgelijk plan klaarliggen voor zijn nieuwe PlayStation 4. Oudere spellen voor de PlayStation 3 kunnen in de toekomst on-demand gespeeld worden via het PlayStation-netwerk en de Gaikai-service. Deze dienst zou in Europa volgend jaar gelanceerd moeten worden.

Met de nieuwe generatie spelcomputers worden oudere spellen niet langer ondersteund. Zowel de Xbox One als de Playstation 4 wordt gebouwd om een x86-processor. Bestaande spellen, die niet zijn gemaakt om te werken met dergelijke hardware, kunnen daardoor niet langer worden gedraaid op de spelcomputer zelf.


Xbox 360-spellen wellicht toch op Xbox One