'Sony werkt zelf aan virtual reality'

Sony werkt mogelijk aan een eigen virtual reality-bril voor de Playstation 4. Intern is de bril naar verluidt getest met het racespel Drive Club. Gamers zouden in hun rond kunnen kijken in de cockpit van een raceauto door hun hoofd te bewegen. Volgens anonieme bronnen van de Britse website Eurogamer moet de bril volgend jaar op de markt verschijnen.

In een gesprek met Novum Nieuws vorige maand liet Sony topman Jim Ryan weten dat hij de Oculus Rift 'een interessant product' vindt. Dat was echter alles wat hij toen wilde zeggen. Het bedrijf flirtte in de afgelopen al enkele malen met de virtual reality-bril van techbedrijf Oculus.

Sony heeft zelf ook al een eigen draagbaar display gemaakt, de HMZ-T1. De virtual reality-bril zou echter verschillen doordat het bewegingssensoren bevat waardoor het beeld meebeweegt met de gebruiker. Voor het maken van driedimensionaal beeld wordt voor elk oog een klein beeldschermpje geplaatst waardoor de gebruiker diepte ziet.

Berichten rond een eigen virtual reality-bril heeft Sony nog niet bevestigd, maar het is opvallend dat het racespel Drive Club genoemd wordt. Die game wordt namelijk gemaakt door Evolution Studios. Die studio was ook betrokken bij de introductie van gamen met een 3D-bril op de Playstation 3.

Volgens het Britse tijdschrift Computer and Video Games wil Sony zijn versie van de bril deze maand onthullen. Dit zou mogelijk kunnen gebeuren tijdens de Tokyo Game Show. Sony heeft berichten rond een eigen 3D-bril niet bevestigd.


'Sony werkt zelf aan virtual reality' (Foto: Novum)