'Helft game-industrie vrouwelijk in 10 jaar'

In een interview met Official Xbox Magazine zegt creative director bij Lionhead Studios (Fable) Gary Car dat hij verwacht dat vijftig procent van de werkzame mensen in de game-industrie over tien jaar vrouwelijk is. Deze uitspraak komt na de statistieken waaruit blijkt dat op dit moment al veel vrouwen games spelen.

"Zijn er geen statistieken verkrijgbaar nu die aantonen dat 55 procent van alle gamers nu al vrouwelijk zijn?", denkt Carr hardop. "Ik denk dat handhelds en dingen als de Nintendo DS heel toegankelijk zijn en vrouwen worden daardoor tegenwoordig eerder naar deze markt getrokken. In ieder geval snaller dan in onze tijd, toen je een console of de Amiga, een PC, had."

De grote verschuiving naar massa's vrouwelijke gamers zal ook plaatsvinden bij de uitgevers en developers zelf. "Als we kijken naar sollicitaties die we krijgen van ontwikkelaars hebben we eindelijk de diversiteit die we willen wanneer we een creatief team samenstellen. Ik wil niet in een studio vol met kerels zitten, ik wil deel uitmaken van een divers team."

In de toekomst betekent dit dat er games gemaakt worden die voor zowel mannen als vrouwen leuk zijn om te spelen. "Ik wil niet dat mannen alleen games voor mannen maken. Ik wil dat mannen en vrouwen spellen maken voor mannen en vrouwen. Dat moet je uitstralen in je team en dat begint nu langzaam. Ik denk dat het over vijf tot tien jaar gelijk op zal gaan."