Vrouwtje met waterpokken gaat viral

Een fotoblog van een Amerikaanse vrouw met waterpokken is een hit op internet. In nog geen drie dagen tijd is de pagina op Imgur al meer dan 750.000 keer bekeken.

"Op mijn vijfde kreeg ik waterpokken", zo schrijft ze op Reddit. "Mij was verteld dat ik ze nooit meer zou krijgen. Maar dat blijkt anders..."

"Het begon allemaal met drie paarsgepunte bultjes aan de zijkant van mijn neus", vervolgt ze op Imgur. "Ik wilde ze uitknijpen, maar ze deden slechts pijn. De volgende dag braken ze door, dus ik besloot naar de dokter te gaan. Ik bleek waterpokken te hebben, ik kreeg antibiotica mee en meldde me ziek op mijn werk."

Het ging van kwaad tot erger. De jongedame, slechts bekend als amusicalheart, werd zieker en zieker. Haar hoofd zwol op, de waterpokken zaten over haar hele gezicht en ze kreeg koorts. Op de zesde dag bleken de antibiotica niet aan te slaan, dus ze besloot wederom naar de dokter te gaan.

"De waterpokken hadden een zeer zeldzame infectie veroorzaakt. Mijn artsen en de dermatolog beweerden zoiets alleen te kennen van foto's die werden getoond tijdens hun opleiding. Ze gaven me sterkere antibiotica en een speciale zeep."

Op de tiende dag hield ze het thuis niet meer uit. Ze ging naar buiten om junkfood te halen. Ze werd echter zo aangestaard, dat ze snel weer naar huis ging. Op de veertiende dag droeg haar baas haar op weer te gaan werken. Ze moest echter wel de waterpokken maskeren met make-up, om zo de klanten niet af te schrikken.

Vooral de reactie van haar werkgever wekt wrevel onder de Redditors. De brunette werkt namelijk in een snackbar. Met voedsel werken terwijl je een besmettelijke ziekte hebt, is nogal ranzig. Desondanks ging ze toch weer aan de slag, en dat zonder de klanten schrik aan te jagen met haar pokdalige gezicht.

Nu, maar liefst zeven maanden later, is ze er weer helemaal bovenop. Ze heeft nog steeds gaten in haar gezicht, maar ze zijn nog maar nauwelijks zichtbaar. De meeste gaten zitten op haar neus, daar waar ze de waterpokken in het begin heeft geprobeerd uit te knijpen. Ze is blij haar mooie koppie terug te hebben.