[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP-race in Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Yamaha-coureur was op Silverstone in een spannende strijd verwikkeld met Honda-rijder Marc Marquez en bleef zijn Spaanse landgenoot nipt voor. Dani Pedrosa pakte de laatste podiumpositie.

Marquez mocht van poleposition starten, maar vertrok met veel pijn nadat hij vanochtend in de warming-up zijn linker schouder uit de kom had. Het weerhield hem er niet van te starten in de race en na de start de tweede positie te grijpen achter Lorenzo, maar voor teamgenoot Pedrosa.

De posities bleven lang gelijk tot de absolute slotfase toen Marquez met nog twee ronden te gaan Lorenzo wist te passeren. Laatstgenoemde liet dit niet op zich zitten en remde zijn landgenoot uit om de eerste positie weer te grijpen. Marquez plaatste in de laatste ronde op Brooklands wederom een succesvolle aanval, maar ook nu had Lorenzo het antwoord klaar, dit keer bij Luffield. Tussen de twee kemphanen bleek op de streep 81 duizendsten van een seconde te zitten.

Een seconde achter de eerste twee kwam Pedrosa binnen op de derde positie. Daarachter was een groot gat naar Valentino Rossi die in de slotfase de vierde plaats nog afsnoepte van Alfaro Bautista. Stefan Bradl werd eenzaam zesde, voor Cal Crutchlow die ook niemand om zich heen had. Nicky Hayden werd achtste, vlak voor Bradley Smith. Aleix Espargo eiste de tiende plaats voor zich op.

Marquez blijft het klassement aanvoeren met 233 punten. Pedrosa (203) en Lorenzo (194) zijn Marquez' grootste concurrenten. Valentino Rossi, die zondag vierde werd, neemt ook in het klassement de vierde plek in.