Lijken ontvoerde Afghaanse militairen gevonden

In het oosten van Afghanistan zijn zondag de afgetuigde en doorzeefde lichamen van zeven ontvoerde Afghaanse militairen gevonden. De rij lijken lag volgens het provinciebestuur van Ghazni met op de rug gebonden handen en identiteitspapieren op zak toen inwoners van Andar hen aantroffen.

De vermoorde militairen zijn allen afkomstig uit het noorden en waren op verschillende momenten ontvoerd. Sommigen overkwam dat zelfs buiten diensttijd op familiebezoek, zei vicegouverneur Mohammad Ali Ahmadi van de oostelijke provincie.

De verantwoordelijkheid voor de moorden is tot op heden niet opgeëist. De verdenking van de vicegouverneur gaat uit naar de Taliban. Talibanstrijders zouden geregeld voertuigen aanhouden op zoek naar overheidspersoneel en leden van de veiligheidstroepen om hen te 'berechten'.

In Qarabagh, dat ook in Ghazni ligt, zijn twee leden van een burgerwacht gesneuveld. Ze lieten het leven in een vuurgevecht met opstandelingen, zei Ahmadi.

Zaterdag kwamen acht werknemers van een mijnbouwbedrijf om toen hun vrachtauto in Noord-Afghanistan op een bermbom reed. Er vielen ook vijf gewonden.