Cybernetische soldaten in XCOM: Enemy Within

2K Games heeft een trailer van XCOM: Enemy Within uitgebracht waarin de verbeteringen aan je soldaten duidelijk naar voren komen. Cybernetisch of genetisch, je soldaten kunnen een stuk meer betekenen op het slagveld vol aliens.

Allereerst is er de MEC, de Mechanized Exoskeletal Cybersuits, waarmee je je soldaten kunt uitrusten. Gebaseerd op buitenaardse technologie en je hebt een nieuwe kamer, de cybernetic lab, in je basis nodig om het ding aan je soldaten te kunnen geven. Als MEC ben je veel sterker en heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een krachtige, mechanische vuist tegen de bakkes van een alien te rammen.

Een interessante upgrade voor niet-MEC's zijn de genetische verbeteringen aan benen, ogen, borst, huid en hersenen. Het klinkt bijna als het originele Syndicate waar je verschillende lichaamsdelen van je agenten kon upgraden. Deze opties moet je eerst onderzoeken door sectie op een gevangen alien te plegen en een nieuwe kamer, de genetic lab, te bouwen. Door bijvoorbeeld de benen te upgraden, kun je veel hoger springen. De nieuwe levels zijn hier ook op berekend en je kunt er dus voor zorgen dat je een sniper op een hogergelegen gebied plaatst om zo veiliger aliens te snipen.

De uitbreiding voor XCOM: Enemy Within komt 15 november uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.