Duarte: "Stap naar Ajax is een droom"

Lerin Duarte maakt zeer waarschijnlijk de overstap van Heracles Almelo naar Ajax. Zaterdag werd bekend dat de clubs een akkoord hebben. "Ik ben er wel blij mee." Heracles wilde na de wedstrijd tegen ADO Den Haag pas een besluit nemen en het nieuws naar buiten brengen.

Zo stond Duarte eerst nog voor de camera te vertellen dat hij van niets wist, en kwam hij enkele minuten later voor diezelfde NOS-camera bevestigen dat hij Ajacied is. "De voorzitter zei dat ik het nog niet naar buiten moest brengen", aldus Duarte tegenover de NOS. Dat mocht dus alsnog, het is rond, hij is bijna speler van Ajax. "Nu moet ik nog medisch gekeurd worden en persoonlijk rondkomen met de club. Ik ben er wel blij mee."

Duarte, die in Amsterdam Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) moet opvolgen, gaat met zijn nieuwe club de Champions League in. Daarin treft hij in ieder geval Barcelona, Celtic en AC Milan. "Het is mooi dat ik dat ga mee maken, het is een droom om de stap naar Ajax te maken."

Zo snel ging het dus. Eerst moest hij een beetje liegen en daarna kon hij het akkoord van de daken schreeuwen, al deed hij dat niet meteen. "Het is een gek gevoel, ik moet het zelf ook nog even beseffen. Ajax is een heel mooie club en ik ben er blij mee."