Legerchef Iran waarschuwt VS

De Commandant van het Iraanse Korps Islamitische Revolutionaire Garde (IRG), één van de twee aparte krijgsmachten van Iran, heeft zijn duit in het zakje gedaan aangaande de huidige dreiging van een Amerikaanse oorlog in Syrië. Dat meldt het Iraanse persbureau Press TV zaterdag.

Majoor-generaal Ali Jafari waarschuwt dat de consequenties van een militaire aanval van de VS tot ver buiten Syrië te voelen zullen zijn. “Het idee dat de VS hebben, dat een militaire interventie gelimiteerd kan worden tot de landsgrenzen van Syrië is niets meer dan een illusie. Tot ver buiten de Syrische grenzen zal worden gereageerd.” 

De Iraanse bevelhebber waarschuwde Washington te leren van de ervaringen in Irak en Afghanistan: “Net zoals Amerikaanse bemoeienis in de moslimwereld zorgde voor de verspreiding van extremisme, geweld en terrorisme, zal een aanval op Syrië extremisme aanwakkeren.”  

De Iraniërs voegen aan hun bericht toe dat “Damascus de ongefundeerde beschuldiging categorisch heeft ontkend en later aangaf dat de chemische aanval door militanten zelf was uitgevoerd als een valse vlag-operatie.”