Zoet en Willems wel, Sneijder niet in selectie Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Wesley Sneijder niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Galatasaray ontbrak al in de voorselectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Estland en Andorra. Ook Nigel de Jong is er niet bij.

PSV'ers Jeroen Zoet en Jetro Willems kregen wel een uitnodiging, terwijl ze niet tot de voorlopige groep behoorden. Van Gaal heeft slechts 21 spelers opgeroepen. Hij mist de geblesseerde Daley Blind, Jordy Clasie, Klaas-Jan Huntelaar, Bas Dost, Siem de Jong, Karim Rekik, Ibrahim Afellay en Jean Paul Boëtius. Marco van Ginkel, Joris Mathijsen en John Heitinga zijn niet geselecteerd omdat ze te weinig bij hun club in actie komen.

Volgens Van Gaal zijn Sneijder, Nigel de Jong en Stekelenburg op de goede weg om in de toekomst weer in de selectie te kunnen worden opgenomen. Het Nederlands elftal won zijn eerste zes wedstrijden in de WK-voorronde. Als Oranje wint van zowel Estland als Andorra heeft de ploeg het ticket voor de mondiale eindronde veiliggesteld.

Selectie

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jonathan de Guzman (Swansea City), Stijn Schaars (PSV), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).