SimCity-release weer verneukt

Maxis en Electronic Arts hebben niet echt iets geleerd van de desastreuze Windows-release van SimCity afgelopen maart. De Mac-versie is sinds gisteren beschikbaar en de problemen stapelen zich alweer op. Maxis heeft de problemen al erkend.

De officiële EA forums staan vol met klachten van Mac-gebruikers die SimCity proberen te draaien. De problemen zijn ook niet toe te kennen aan één Apple-product: van Macbook tot iMac, soms krijgen mensen het spel niet eens geïnstalleerd zonder Origin een paar keer te herinstalleren.

Problemen genoeg: zo is het spel onspeelbaar door de lage framerate, ook op de nieuwste Apple-modellen. Er zijn spelers die alleen maar een lage resolutie kunnen kiezen of het spel springt zonder iets te vragen terug naar windowed-modus en meer.

Na enkele maanden uitstel om de Mac-versie van SimCity te finetunen is het resultaat dus niet om over naar huis te schrijven. Misschien hadden ze het spel af en toe moeten opstarten tijdens de ontwikkeling. Wordt vast vervolgd met een zooi patches.

SimCity
SimCity weer kapot