Christenen willen black metal verbieden

Een groepje Amerikaanse hyperchristenen heeft het idee opgevat om de wereld een betere plek te maken door het muziekgenre black metal te willen verbieden. Black metal zet volgens de christenen in kwestie aan tot blasfemie en antichristelijkheid en daar houden ze niet zo van.

De christenen hebben daarom enige tijd geleden een Facebook-pagina opgezet waarmee ze proberen om bezoekers ervan te overtuigen dat black metal iets zeer verwerpelijks is en daarom verboden dient te worden. Ironisch genoeg worden er regelmatig voorbeelden van black metal-bands genoemd en ook komen er regelmatig YouTube-links voorbij van de meest extreme bands die de wereld rijk is.

De bezoekers van de pagina zijn over het algemeen niet erg te spreken over het initiatief. De christenen wordt bijvoorbeeld verweten intolerant, of zelfs racistisch te zijn. Toch neemt het aantal likes gestaag toe.

Black metal is een genre dat in de jaren ’80 is ontstaan. Het wordt gekenmerkt door een duistere sfeer, antichristelijke en soms zelfs satanische teksten en een vaak krijsende zang. In de jaren ’90 kwam het genre al in opspraak, onder andere vanwege kerkverbrandingen in Noorwegen.