Gullit heeft dreadlocks in FIFA 14

Ruud Gullit krijgt in het voetbalspel FIFA 14 de lange haren die hij had tijdens het EK van 1988. Alle klassieke voetbalhelden die in FIFA 14 voor Xbox One te zijn, zien er net zo uit als in hun hoogtijdagen. Dat zei producer David Rutter van Electronic Arts donderdag in gesprek gesprek met Novum Nieuws.

Niet alle voetballegendes zijn in het spel verwerkt. "We hebben gekozen voor een generatie die jongere gamers ook kunnen kennen", gaf Rutter aan. Alleen voor de Braziliaan Pele is een uitzondering gemaakt. De ontwikkelaars hadden de opdracht gekregen een beperkte selectie te maken.

Naast Pele worden onder anderen Lothar Matthäus en Paolo Maldini in het spel verwerkt. Marco van Basten, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Frank Rijkaard en Patrick Kluivert zorgen voor de Nederlandse inbreng.

De oud-voetballers in FIFA 14 kunnen worden ingezet in FIFA Ultimate Team Legends, een spelmodus die alleen beschikbaar is voor Xbox One. "Soms werken we samen met een spelcomputerfabrikant aan een speciale functie. Dit keer is dat Microsoft", gaf de producer aan.


Gullit heeft dreadlocks in FIFA 14 (Foto: Novum)