Wessel van Diepen terug op de radio

Piew! Wessel van Diepen gaat weer presenteren op 538. Dat heeft de radiozender donderdag bekendgemaakt. De 46-jarige dj kondigde zeven jaar geleden aan te stoppen met zijn presentatiewerkzaamheden, maar keert vanaf 13 september elke vrijdagavond terug.

Van Diepen gaat Global Dance Chart presenteren, een hitlijst die hij ook zelf produceert. Op de lijst staan veertig populaire dancenummers. De Global Dance Chart wordt samengesteld op basis van wereldwijde downloads, streams en hoe vaak het liedje wordt gedraaid door de radio en dj's.

"Mijn liefde voor dancehits en strakke programma's komen samen in dit concept, dat veel verder kan gaan dan radio alleen", laat Van Diepen weten in een verklaring. "In Amerika noemen ze hedendaagse dance niet voor niets 'Dutch music'. Het is natuurlijk geweldig dat we dit programma maken in het hol van de leeuw."

Van Diepen kondigde in 2006 aan te stoppen als presentator om zich te richten op zijn carrière als componist en producer. Hij is de bedenker van onder meer Alice Dj en Vengaboys. Eerder was de dj op 538 te horen als presentator van de Top 40.