[EK Hockey] Oranjemannen halen dubbele cijfers tegen Polen

De Oranjemannen hebben de poulefase glansrijk afgesloten. Nederland zette tegenstander Polen met 12-0 aan de kant. Oranje tankte daardoor vertrouwen voor de halve finale tegen Duitsland, die vrijdag wordt afgewerkt.

Tegen laagvlieger Polen begon Nederland voortvarend. Binnen tien minuten waren al twee strafcorners een en een schotje op het Poolse doel afgevuurd. Kort daarop opende Robbert Kemperman de score, na uitstekend voorbereidend werk van Jelle Galema.

Na ruim twintig minuten stortte Valentin Verga ten aarde, na een botsing met een van de uit de kluiten gewassen Polen. De aanvaller ging even naar binnen, maar keerde zo’n tien minuten later terug in het veld. In het restant van de eerste helft kreeg Oranje veel kansen, maar de minieme tussenstand bleef op het bord staan.

Daar kwam verandering in tijdens de tweede helft. En hoe. Valentin Verga heropende de schiettent in de veertigste minuut. Rogier Hofman en tweemaal Kemperman, momenteel topschutter bij Oranje, tilden de score binnen vier minuten naar 5-0.

Polen was gesloopt en Nederland zorgde voor de ene na de andere fraaie treffer. Jeroen Hertzberger (tweemaal), Seve van Ass en Tim Jenniskens zorgden voor een 9-0 tussenstand. Ook Pirmin Blaak mocht meedelen in de feestvreugde, hij viel dertien minuten voor tijd in De dubbele cijfers kwamen op het bord dankzij Kemperman, die de arme Polen op hun tiende tegentreffer trakteerde. Even later zorgde Billy Bakker voor de 11-0, gevolgd door de 12-0 van Constantijn Jonker.