PSV wijst Málaga de deur inzake Matavz

Tim Matavz heeft de mogelijkheid om naar Málaga CF te verhuizen. De Spaanse club zou zich bij PSV gemeld hebben voor de spits. Dat meldt televisiezender FOX Sports. PSV zou minimaal tien miljoen euro willen ontvangen voor de Sloveense spits, die nog drie jaar onder contract staat in Eindhoven.

PSV liet vorige week nog weten Matavz eigenlijk niet kwijt te willen. Matavz, die gisteravond de belangrijke treffer tegen AC Milan voor zijn rekening nam (1-1), zou niet onwelwillend tegenover een overgang staan.

De aanvaller zou balen van het nieuwe roulatiesysteem van trainer Philip Cocu. De Sloveen moet daarin de spitspositie delen met Jürgen Locadia.

Update 21.15 uur 

PSV heeft een bod van Málaga op spits Tim Matavz afgeslagen. "We hebben de delegatie van Malaga aangegeven dat we Tim niet willen verkopen", zegt technisch directeur Marcel Brands woensdag tegen het Eindhovens Dagblad. Het gaat volgens de krant om een bod van zes miljoen euro.

Brands benadrukt dat hij Matavz nog minstens een seizoen in Eindhoven wil houden. "Tim kan bij een goed seizoen meer opleveren en heeft dan zelf misschien wel de clubs voor het uitkiezen. Dat heb ik hem vorige week al verteld en vandaag ook zijn zaakwaarnemer."

PSV zou minstens twaalf miljoen euro voor de Sloveen willen vangen. Brands wil echter niet over bedragen praten. "Het probleem is ook dat PSV niet zomaar ergens een nieuwe spits vandaan kan halen, al is dat niet de hoofdreden dat we niet willen verkopen. We willen Tim gewoon niet kwijt."

Matavz ondervindt bij PSV hevige concurrentie van Jürgen Locadia. De Sloveen stond dinsdag in de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League wel in de basis en scoorde het enige Eindhovense doelpunt.