Killzone-DLC is gratis

Ontwikkelaar Guerrilla Games bevestigt vandaag dat Killzone: Shadow Fall gratis multiplayer-DLC zal hebben. Community manager Victor Zuylen liet verder weten dat challenges de plek innemen van XP.

De Nederlandse ontwikkelaar laat vandaag weten op de officiële website dat alle multiplayermaps die als DLC uitkomen gratis zullen zijn, zodat iedereen ze kan spelen. Verder maakt Zuylen bekend dat spelers, net als in de singleplayer, zelf kunnen spelen zoals ze willen. In Warzone kunnen spelers bijvoorbeeld kiezen met hoeveel spelers ze willen spelen, welke wapens toegestaan zijn en welke regels.

Ook zullen er acht verschillende spelmodi te spelen zijn. Het spel zal drie classes met hun eigen unieke skills hebben en er zijn 22 verschillende wapens. Overigens zijn al deze wapens vanaf het begin te gebruiken, waardoor je zelf kunt kiezen in welke wapens jij je zal specialiseren.

Guerrilla wist verder nog te melden dat challenges gebruikt worden voor het progressie-systeem in multiplayer. De game zal ruim 1500 challenges hebben, de één natuurlijk lastiger dan de ander.

Killzone: Shadow Fall is een launchtitel voor PlayStation 4 en zal dus te spelen zijn vanaf 29 november.

Killzone: Shadow Fall (Foto: Sony)