Guy Ritchie maakt romantisch drama Empire Rising

Guy Ritchie gaat het romantische drama Empire Rising produceren. De Brit, vooral bekend van snelle actiefilms als Snatch. en Sherlock Holmes, is ook in beeld als regisseur, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Kelly en vertelt over een driehoeksverhouding tijdens de bouw van het Empire State Building in New York in de jaren twintig.

Het boek uit 2006 gaat over een Ierse immigrant en staalwerker die heimelijk wapens voor de IRA smokkelt. Hij wordt verliefd op een mooie Amerikaanse kunstenares, op wie een afperser in dienst van de burgemeester echter ook zijn oogje heeft laten vallen. In het boek komen ook diverse historische personages voorbij.

Kelly gaat zijn eigen boek bewerken tot scenario. Hij heeft al enige ervaring met het in beeld brengen van de geschiedenis van New York. Zo schreef hij enkele afleveringen voor de tv-serie Copper, die hij ook produceert en die zich afspeelt in het New York van 1865. Daarnaast is hij producent en scenarist voor de serie Blue Bloods, die gaat over een Iers-Amerikaanse familie van politieagenten in New York.

Ritchie is momenteel bezig met de voorbereidingen van The Man from U.N.C.L.E., een ouderwetse spionagethriller die plaatsvindt tijdens de Koude Oorlog, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig. Hierin zijn onder anderen Armie Hammer, Henry Cavill en Hugh Grant te zien.


Guy Ritchie maakt romantisch drama Empire Rising (Foto: Novum)