Voetbalsupporters vallen matrozen aan

Een groep hooligans, uitgedost in de clubkleuren van Ruch Chorzow, hebben in de Noord-Poolse plaats Gdynia Mexicaanse matrozen aangevallen. De 57 matrozen lagen lekker het op het strand te chillen, toen opeens een groep van zo’n 300 xenofoben op ze in begon te slaan.

Door deze wereldburgers werden de Mexicanen uitgemaakt voor 'smerige negers' en ‘Brudasy’.  De redactie zoekt nog een iemand die het Pools machtig is, om dat laatste woord te vertalen. De zeelui werden aangevallen met allerlei voorwerpen, waaronder flessen. Een aantal van hen kregen klappen te verduren tot ze het bewustzijn verloren. Zij zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Mexicaanse cadetten maken met het zeilschip de 'Cuauhtemoc' een zeilreis om de wereld om een boodschap van vrede en vriendschap uit te dragen. De zeelui staan bekend als zeer correct en vriendelijk en ingewijden kunnen zich niet voorstellen dat zij een aanval als deze uitgelokt zouden kunnen hebben.

Na knappe en professionele bestudering van camera beelden is het de Poolse politie gelukt om maar liefst twee hooligans aan te houden. Als ze schuldig worden bevonden aan geweldpleging, maken ze kans om drie jaar achter slot en grendel te verdwijnen.

De kaalkopjes in kwestie waren in Gdynia vanwege de bekerwedstrijd Arka Gdynia–Ruch Chorzow. Een wedstrijd die met 3-2 door Arka gewonnen werd.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken heeft zijn excuses aangeboden vanwege het incident.

 
Kaalkopjes slaan erop los