The Post Online slokt De Nieuwe Pers op

De Nieuwe Pers (DNP) houdt op in zijn huidige vorm te bestaan en gaat op in nieuwssite The Post Online. Dat schrijft hoofdredacteur van The Post Online Bert Brussen dinsdag op de nieuwssite. De Nieuwe Pers was ontstaan als online doorstart van gratis dagblad De Pers, dat vorig jaar ophield te bestaan.

De fusie is naar verwachting medio volgende maand afgerond. Met het samengaan ontstaan nieuwe kansen voor de twee digitale mediaondernemingen om te groeien, denkt Brussen. Op The Post Online komen zowel gratis artikelen als stukken waarvoor moet worden betaald.

DNP, dat op 11 februari 2013 werd gelanceerd, noemt zichzelf een 'platform voor freelance journalisten'. Geïnteresseerden kunnen er persoonlijke abonnementen op journalisten nemen voor een maand, halfjaar of jaar. Ook kan een abonnement op alle journalisten, onder wie oorlogsverslaggever Arnold Karskens, worden genomen.

Wie nu zo'n abonnement heeft kan na de fusie gewoon terecht bij The Post Online, legt Brussen uit. "We gaan een extra kanaal maken voor betaalde content en een deel van de artikelen blijft gratis te lezen." In de toekomst wil de nieuwssite ook het betalen per artikel mogelijk maken, aldus Brussen.

Bert Brussen blijft hoofdredacteur van The Post Online. DNP-directeur Jan-Jaap Heij wordt uitgever.