Lowlands weer goed verlopen

Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste album van Franz Ferdinand verscheen, maar het Lowlandspubliek was de Schotse rockband duidelijk nog niet vergeten. De Alphatent denderde zondagavond op en neer bij het horen van oude hits als This Fire en Take Me Out.

De Schotten, die in 2009 hun laatste album uitbrachten en in 2008 voor het laatst op Lowlands stonden, lieten ook nieuw materiaal horen. "Het is geweldig om deze nieuwe liedjes voor jullie te kunnen spelen en mooi om te zien hoe jullie erop reageren."

Franz Ferdinand vormde een mooi contrast met James Blake, die eerder op de avond te horen was in de Bravo. Blake is pas 24 jaar oud, maar gaf zondagmiddag een show van een doorgewinterde rasartiest. De Brit gaf het publiek waarvoor het kwam en wist de aandacht vast te houden met zijn electrobeats en frêle stemgeluid. Zijn grootste hit Limit to Your Love wist hij uit te bouwen, waarmee hij het publiek los kreeg en de drang gaf om te dansen.

Jake Bugg wist de Alphatent aardig vol te krijgen met zijn gevoelige gitaarmuziek. Ook hij imponeerde met zijn muzikale talent en kreeg de menigte stil met zijn ingetogen liedjes. Zijn stijl wordt vaak vergeleken met die van Bob Dylan en Bugg maakte die vergelijking waar met de combinatie van zijn verlegen persoonlijkheid, eigenzinnige stemgeluid en muzikaliteit.

Bonobo's triphop bracht later op de middag de heupen aan het wiegen. De Britse muzikant wist met zijn vrolijke en soms stevige beats daarbij ook de voeten van de vloer te krijgen. Ook buiten de tent danste het toegestroomde publiek.

Met de laatste restjes zon was het Grolschpodium voor Foals. De Britse rockers wisten het publiek voor zich te winnen met hits als Two Steps, Twice en Red Socks Pugie. De Britten gaven alles, hoewel het Lowlandspubliek wat uitgeput leek van drie dagen feesten.