Bier drinken zonder te pissen

Binnenkort kan het: bier drinken zonder de dag daarop opnieuw de moeder aller katers te hebben en zweren dat je het nooit meer zover laat komen. Australische onderzoekers hebben namelijk een biertje ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je niet uitdroogt.

Het klinkt een beetje vreemd, maar bier ontrekt vocht aan je lichaam. Dit uit zich in het frequente wc-bezoek dat veel kroegtijgers hebben wanneer ze zich laten volgieten op een zaterdagavond. Wanneer je dit vochttekort niet aanvult met water, dan krijg je hoofdpijn en andere leuke effecten van een kater.

Onderzoekers van het Griffith University’s Health Institute hebben daar iets op bedacht. Net zoals bij een sportdrankje mikt men wat elektrolyten en mineralen bij  het bier.  Nadeel hiervan is wel dat het alcoholpercentage omlaag geschroefd moest worden.  De kenmerkende biersmaak bleef gelukkig wel hetzelfde.

Het kan nog wel even duren voordat vochtregulerend bier in de schappen staat. Waarschijnlijk willen de onderzoekers eerst nog uitvoerig testen en vergelijken. Dit alles in naam van de wetenschap natuurlijk.