Weer gewonde bij musical Spider-Man

Bij de musical Spider-Man: Turn off the Dark is wederom een gewonde gevallen. De voorstelling van donderdag moest worden gestaakt nadat acteur Daniel Curry met zijn been vast was komen te zitten in een luik. Curry is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Curry is een van de acteurs die Spider-Man speelt in de musical. Hij is niet de eerste gewonde bij de musical, die met een budget van zo'n 75 miljoen dollar de duurste Broadway-productie ooit is. Eind 2010 viel een stuntman negen meter naar beneden, met onder meer een schedelbasisfractuur, gebroken ribben en interne bloedingen tot gevolg. Ook liepen acteurs hersenschuddingen op doordat voorwerpen op hen vielen.

Spider-Man: Turn off the Dark kende een moeilijke start op Broadway. De première van de musical werd meerdere malen uitgesteld en aanvankelijk kreeg het stuk negatieve recensies. Ruim twee jaar na de première is Spider-Man: Turn off the Dark ondanks alle tegenslagen een succes. Vorig jaar vestigde de musical een Broadwayrecord door in een week tijd 2,9 miljoen dollar op te brengen.