Onderzeebootloods Boijmans blijft publiek trekken

Museum Boijmans van Beuningen heeft woensdag de zestigduizendste bezoeker van de tentoonstelling in de onderzeebootloods verwelkomd. De expositie in de loods van vijfduizend vierkante meter op de Rotterdamse Heijplaat vindt deze zomer voor de vierde keer plaats.

Een woordvoerder van het Rotterdamse museum laat weten 'erg blij' te zijn met het totaal aantal bezoekers sinds de opening vier jaar terug. Volgens hem loopt het bezoekersaantal deze zomer op schema en zijn er dit jaar tot dusver iets meer bezoekers dan vorig jaar rond deze tijd. Na drie seizoenen bleek het bezoekersaantal steken op bijna 51 duizend bezoekers. Het betreft een project in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam.

De expositie opende op 8 juni en loopt tot 29 september. Het museum verwacht de laatste weken in september traditiegetrouw nog flink wat extra bezoekers.

De in de loods exposerende schilder Klaas Kloosterboer onthaalde de zestigduizendste bezoeker met een bos bloemen. Behalve de Amsterdammer Kloosterboer richtten ook de Amerikanen Chris Martin en Jim Shaw dit jaar de loods in als kunstatelier. De drie schilders maken graag kunst op groot formaat. De tentoonstelling draagt dan ook de naam XXXL.