Uitslagen oefenwestrijden (14/08/2013)

Vandaag werden er over de wereld diverse oefenwedstrijden gespeeld. Nederland speelde tegen Portugal. Het is voor het laatst dat er in augustus een oefeninterland wordt gespeeld, vanaf volgend jaar staat deze datum niet meer op de voetbalkalender. In dit bericht verslagen van enkele wedstrijden en uitslagen de gespeelde wedstrijden van vandaag.

Zonder Lionel Messi heeft Argentinië een knappe oefenzege geboekt bij Italië, dat aantrad zonder Mario Balotelli. Zowel Messi als Balotelli kon er vanwege een blessure niet bij zijn. Desondanks stonden er in Rome nog voldoende grote namen op het veld. Zo waren onder meer Gianluigi Buffon, Daniele de Rossi, Javier Mascharano, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín van de partij.

Laatstgenoemde spits opende na twintig minuten de score. Voor Higuaín was het gelijk zijn eerste kennismaking met Italië. De spits speelt komend seizoen bij Napoli. Vlak na rust verdubbelde Ever Banega de score. Hoewel Lorenzo Insigne een kwartier voor tijd nog wel wat terug deed namens de Italianen, kwam de Argentijnse zege niet meer in gevaar.

België en Frankrijk hebben elkaar in Brussel op een gelijkspel gehouden. Beide landen scoorden niet. In een wedstrijd zonder al te veel kansen was een gelijkspel uiteindelijk de juiste weergave van het spelbeeld. Bij de Belgen was er een basisplaats weggelegd voor Toby Alderweireld (Ajax) en Nacer Chadli (voormalig FC Twente). Ook Eden Hazard, Kevin de Bruyne en Romelu Lukakui verschenen aan de aftrap.

De eerste helft was een prooi voor Frankrijk. Karim Benzema was na een kwartier voor het eerst gevaarlijk, maar België-doelman Thibaut Courtois stond paraat. Nadat Lukaku de eerste kans van België verzorgde, verschalkte Vincent Kompany vlak voor rust bijna zijn eigen doelman. Zonder doelpunten zochten de landen echter de kleedkamer op.

In de tweede helft werden de Rode Duivels sterker. Na een klein uur legde De Bruyne de bal goed opzij op Lukaku, maar de aanvaller miste opnieuw. De grootste kans was twintig minuten voor tijd voor Kevin Mirallas, maar de Everton-man schoot van dichtbij wild over. Uiteindelijk moesten beide landen genoegen nemen met 0-0.

Engeland heeft op Wembley een oefenzege geboekt op buurland Schotland. De winnende treffer kwam pas in de tweede helft tot stand (3-2). Het Britse onderonsje leek op een verrassende eindstand af te stevenen, nadat Schotland tot tweemaal toe op voorsprong kwam. James Morrison tekende na twaalf minuten voor de openingtreffer, waarna Theo Walcott op aangeven van Tom Cleverley de stand weer in evenwicht bracht.

Vlak na rust kwamen de Schotten echter weer op voorsprong. Kenny Miller zorgde voor de verrassende 1-2, maar opnieuw kwam Engeland terug in de wedstrijd. Ditmaal was Danny Welbeck trefzeker. In de resterende minuten gingen The Three Lions op jacht naar meer.

Uit een voorzet van Leighton Baines kwam de winnende treffer twintig minuten voor tijd alsnog tot stand. Rickie Lambert zorgde voor Engelse opluchting door de 3-2 tegen de touwen te werken.

Duitsland is er in eigen land niet in geslaagd om Paraguay opzij te zetten. Die Mannschaft moest zich twee keer terug knokken van een achterstand (3-3).

Duitsland begon op oorlogssterkte tegen Paraguay. Zo had bondscoach Joachim Löw een basisplaats over voor onder meer Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mesut Özil, Marco Reus en Miroslav Klose. Het waren echter de Zuid-Amerikanen die brutaal aan het duel startte.

Dankzij doelpunten van José Nunez en Wilson Pittoni pakten Paraguay binnen het kwartier een comfortabele 0-2 voorsprong. Duitsland stelde echter al in de eerste helft orde op zaken. Op aangeven van Özil tekende Ilkay Gündogan na achttien minuten voor de aansluitingstreffer, waarna Müller na een half uur voor de gelijkmaker zorgde.

Waar iedereen verwachtte dat Duitsland vervolgens alsnog een overwinning in de wacht zou slepen, bleef Paraguay verrassen. Nog voor het verstrijken van de eerste helft kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Ditmaal was Miguel Samudio succesvol in de afronding.

In de tweede helft ging Duitsland voor de tweede keer in de achtervolging. Lang leek Paraguay met een verrassende zege terug te kunnen keren naar Zuid-Amerika, maar Lars Bender voorkwam een kwartier voor tijd alsnog een Duitse nederlaag.