Lagere koersen op Amerikaanse beurzen

Amerikaanse beleggers trokken zich woensdag weinig aan van de beter dan verwachte economische groeicijfers uit de eurozone. Teleurstellende kwartaalcijfers van warenhuisketen Macy's benadrukten dat de economie in eigen land nog een lange weg te gaan heeft. Het bedrijf moest met fikse kortingen strooien omdat de Amerikaanse consument nog steeds de hand op de knip houdt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de middaghandel op een verlies van 0,6 procent, op 15.359 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omlaag tot 1687 punten. Voor de technologiegraadmeter Nasdaq bleef de daling beperkt tot 0,3 procent, naar een stand van 3675 punten.

Vooral bedrijven die het van de consument moeten hebben, moesten het ontgelden, Doe-het-zelfketen Home Depot was de sterkste daler in de Dow met een verlies van 2,4 procent, gevolgd door farmaceut Johnson& Johnson die 2,2 procent daalde. Macy's zelf, dat niet tot de hoofdfondsen behoort, werd 3,6 procent minder waard.

Witte raaf op Wall Street was Steinway, met een koerswinst van bijna 8 procent. De Amerikaanse hedgefondsmanager John Paulson heeft zijn bod op de beroemde vleugelbouwer verhoogd naar 40 dollar per aandeel, van een eerdere bieding van 38 dollar per aandeel. Het nieuwe bod komt in totaal neer op 512 miljoen dollar (386 miljoen euro).

Ook Apple stond opnieuw in de schijnwerpers. De activistische investeerder Carl Icahn heeft laten weten dat hij een niet nader genoemd belang heeft genomen in het technologieconcern. Na de koersstijging van bijna 5 procent die dat dinsdag teweegbracht, ging het aandeel woensdag weer 2,3 procent omhoog, tot iets boven de 500 dollar.

Lagere koersen op Amerikaanse beurzen
Lagere koersen op Amerikaanse beurzen (Foto: ANP)